Velkommen til bloggen min! Her legger jeg ut mye av det jeg lager på fritiden. Legg gjerne igjen en kommentar, det er alltid koselig. Skulle noe av det jeg lager være av interesse, er det bare å ta kontakt på mail: hanne.sele@norgespost.no

tirsdag 19. april 2011

Bestillinger

Heldress til mitt minste tantebarn, Oliver. Brun paddejersey og lys blå ribb fra Stoff og stil.

Bak: merket mitt i nakken. Litt glissent mellom trykknappene, det skal fikses :)



Kjole i sateng til mora til Oliver. Klar lilla sateng fra Stoff og stil, mønster fra samme sted. Litt kronglete å sy, men håper hun blir fornøyd.


søndag 10. april 2011

Dukkeklær

 Som jeg har nevnt, har jeg lovt å sy noen dukkeklær til barnelagsbasaren på bedehuset vårt. De skal lodde ut baby-borndukke, som de pleier. Det var litt tiltak å begynne på, da jeg hadde så mange andre prosjekter i hodet som jeg hadde lyst å starte med. Men i går tok jeg saksen fatt,  og klippet til stoff og målte ut fra klær vi har hjemme.
 En mørkeblå bluse med hvite prikker og skråbånd i halsen. Har laget en splitt og et knapphull bak, slik at det blir greiere å få den over hodet. Dongeribukse med strikk i livet til, og pannebånd med heklet blomst.
 Sett to: Tunika i chenille, tights i hvit ribb (fornøyd med denne :)), og trekanttørkle på hodet.
Og til slutt en liten nattkjole :)

Alle mønstrene har jeg tegnet selv. Eller tegnet og tegnet, har bare målt underveis, og tatt en sjangs.. :)

Det ble egentlig koselig å sitte å dille med når jeg først begynte. Ble fornøyd med resultatet også, og kan levere dem uten å skjemmes :)

Vinneren kommer også til å få strikkete klær til dukka også, så heldige den personen. Satsser på det blir en vinner som har bruk for og lyst på denne. Sørgelig når vinneren er en eldre mann eller dame uten små barnebarn. Er jo ofte de som tar mest lodd :)

fredag 8. april 2011

mer lin-snart sommer!

Jeg likte så godt linkjolen jeg sydde tidligere i uka, at jeg lagde en tunika og ei bukse i samme kombinasjon.

 Sikksakkbånd til pynt på denne tunikaen. Begge er to år.
 Vaffelsøm på ermene, i stedet for strikken som jeg pleier å ha. Synes det ble søtt.

 Her er buksa. Posete og sval til varme sommerdager og kvelder.
Her er kjolen og buksa sammen. Går bra det også :)
Så får vi se hvem den nye eieren til disse blir. Har ingen bestemt i tankene enda.

tirsdag 5. april 2011

barnekjole i lin

 Sommerkjole i lin, sydd i to år. Det blå stoffet er fra Textart, kjempefint. Det hvite er grovvevd lin fra stoff og stil.
 Pyntebånd fra stoff og stil. Ble veldig søtt på denne, synes jeg.
Detalj fra hals og erme. Jeg har bare vanlig symaskin, så jeg får ikke så proffe sømmer, men på retta blir det jo bra likevel. Må si det frister å kjøpe overlockmaskin.. Har lovt meg selv det til høsten hvis jeg fremdeles syr like mye.

I går kveld hadde vi sykveld hjemme hos meg. To venninner kom med symaskinene sine, og sydde hver sin kjole i samme mønster som over. Hadde tenkt å ta bilde, men de ble ikke helt ferdige, så det får være til neste gang.

fredag 1. april 2011

Nye kjoler, og nye kjoler av gamle..

 Det har vært stille på bloggen en stund, men jeg har da gjort noe likevel! Dere er sikkert lei av å se på mammaklærne..
Ser at bildekvaliteten ikke ble så god.. Jeg strevde med å finne en god plass å ta bilder, uten skygger og uromomenter. I dag er det grått ute, så da ble det litt mørke bilder.
På onsdag sydde jeg to kjoler i lik størrelse, som jeg har tenkt å gi bort. Sier ikke mer.. Den over er i rosa chenille fra stoff og stil (faktisk fra min første kjole..) og rosete stoff fra panduro. Strykemerke er fra HM, det passet så godt til den søte stilen. Nederst har jeg sydd på en engelsk blonde.
 Denne turkise er med stoff fra stoff og stil. Ble veldig fornøyd med den. Har applikert på en sommerfugl med perler på følehornene. Samme engelske blonde på denne. Det blomstrete stoffet ble så fint til den turkise chenillen! Håper mottakeren liker den like godt. Mønsteret er fra onion. Det samme jeg har sydd fra før. Jeg setter strikk i halsen i stedet for sløyfe.
 Disse kjolene, over og under, har jeg vist før. Som jeg har skrevet før, så ble jeg ikke 100% fornøyd med den grå. Volangen ble for lang, og armene for korte til mine kraftige overarmer. Ja de er det! Dessverre kan jeg ikke skryte av at det er bare muskler.. Og det er en familieting, eller hva jeg skal kalle det..

Stoffet jeg brukte til armene og halsen var litt stivt bomullsstoff, og det falmet veldig fort. Ikke fornøyd med det. Så på tirsdag sprettet jeg opp hele halskanten og armene, og sydde nye i svart velour. Som en variasjon, prøvde jeg meg på vaffelsøm i ermeavslutningen, og det ble litt tøft, synes jeg. Var veldig enkelt og raskt å gjøre, så det blir nok mer vaffelsøm på meg fremover. Tidligere har jeg fikset volangen og lengden på kjolen. Nå begynner det å nærme seg noe. Det eneste jeg vil gjøre annerledes hvis jeg syr kjolen en gang til, er å smalne ryggstykket litt innover mot midjen, eller i skjøten mellom  ryggstykket(heter sikkert ikke det, men kommer ikke  på noe bedre) og kjolestykket. Det bulker seg på ryggen, og det er jeg ikke helt fornøyd med..
Den blå her har også blitt endret på flere ganger. Først var den kortermet med hvit hals, så med hette, trompetermer og blonder på ermeavslutninger og nede på kanten. Nå er den blitt så här :) Strikk i ermeavslutningene, kortere, og ny nylonblonde under bysten. Bomullsblonden krympet og krøllet seg, så ikke så fint ut. Nå trives jeg mye bedre i den. Liker veldig godt den marineblå fargen, og lengden ble mer passelig, slik at jeg kan ha underkjole under. Er veldig fornøyd med underkjolen jeg kjøpte i høst, på only. Bare 99,- og pynter opp så mange kjoler. Herlig!

Ellers har jeg sydd dukkeklær for en kollega. Det ble to nattkjoler, to velourkjoler, en joggedress og en dongeribukse. Hun har to barnebarn som hun hadde lyst å gi dem til. Hørtes ut som hun ble fornøyd, og jeg får en liten slant penger, som kommer godt med i disse magre tider..;) Selvfølgelig glemte jeg å ta bilder i iveren. Kjedelig, for jeg synes det er kjekt å ha bilder av det jeg gir bort.

Jeg har lovt å sy dukkeklær til ei basardukke også. Det får jeg prioritere i neste uke.

I helga blir det jobb og søskenbarntreff på lørdagskvelden. Det tror jeg blir veldig koselig!

Have a nice weekend!