Velkommen til bloggen min! Her legger jeg ut mye av det jeg lager på fritiden. Legg gjerne igjen en kommentar, det er alltid koselig. Skulle noe av det jeg lager være av interesse, er det bare å ta kontakt på mail: hanne.sele@norgespost.no

fredag 2. september 2011

Barnekjoler så det holder.. Eller gjør det nå det?

Hei igjen! Etter flere mnd uten innlegg, er det på tide å legge ut litt synytt. I sommer hadde jeg så og si ingen prosjekter, men da det begynte å nærme seg skolestart, begynte kriblingen til å sy igjen. Først ut var ett sett til den minste skolejenta vår, som begynte i første klasse nå.
En kjole i singoallamodell, som de fleste kaller dem, med stoff fra stoff og stil, kjøpt på salg :)
Buksa er i lys blå bomullschambrey, et deilig mykt stoff å sy posebukse av.
Begge deler er opprinnelige onionmønstre, som jeg har gjort noen endringer på.

 Her er vår søte lille jente, spent og klar for første skoledag. det er jo en merkedag som man bare opplever en gang i livet. :) Håper hun får mange fine år der, og ikke opplever det som Josefine i den triste sangen da hun begynte på skolen.. "det var en spennnende dag for Josefine".Vet ikke om dere har hørt den, men hun blir hvertfall mobbet, og skolen ble ikke den kjekke plassen hun hadde gledet seg til.. Blir trist bare av å tenke på det.. (En liten digresjon.. Men det har vi plass til ;))
 Her har jeg prøvd å lage en blusemodell, med vaffelsøm i ermer og nederst. Jenta mi hadde veldig lyst på den, men foreløpig skal den spares. Stoffet er fra S og S det og, veldig sommerlig og søtt. Den er i str. 7 år.
 En liten kjole i lilla velour. Nydelig farge, og søt med et blomsterbånd på brystet. Tror denne er i 2 år, klippet opp så mange på en gang, at jeg glemte ut str etterhvert. Men det er jo bare å måle litt, så finner jeg dem.:)
 En blusemodell til i 5 år. Den er litt lang i bolen, så tanken er å korte den inn litt, og sy en ny vaffelsøm. De er kjempesøte på. Jenta mi på 6 er prøvekanin når str. tillater det. Halsen ser trang ut, men strikken strekker seg mye, uten at det oppleves ubehagelig, så den er fin på. Sydd i bomullschambrey og det hvite blomsterstoffet.
 Søt, romantisk kjole i 2 år. Tynt og mykt bomullsstoff fra S og S, og engelsk blonde fra samme sted.
 En tunikamodell i 5 år. Har klippet opp en posebukse i det blomstrete stoffet, som er tenkt å passe til. Tror det blir en søt kombinasjon. Deilig og myk velour fra stofstedet.dk i bolen. den er enda mykere enn S og S sin. Litt vanskelig å sy i, da den lever sitt eget liv..
 En liten kjole i litt retrostil, 1-2 år, med tynt og nydelig bomullsstoff på ermer, og deilig myk velour i bolen. Blonden er fra panduro. Den er nydelig, synes jeg. Veldig fornøyd med denne kombinasjonen. Til og  med mannen kommenterte at denne var stilig.
 En kjole til i samme str. Marineblå velour, en nydelig farge, og prikkete stoff i hals og inni ermeavslutningene, som løpegang til strikken. Har klippet opp samme kombinasjon i 4 og 6 år, men så er det slutt på den fargen på lageret mitt...
 Kanskje jeeg applikerer på et hjerte i det prikkete stoffet på denne, tror det kan bli fint.
 En korallfarget enkel kjole i 3 år. Har ikke funnet ut enda hva jeg vil pynte den med, så foreløpig henger den der i all sin enkelhet.
 Et applikasjonsstunt fra meg. Fant ei stilig ugle da jeg googlet, og tegnet den av på frihånd. Syns den var så kul. Vanskelig å få det helt fint på velouren, så jeg var litt irritert innimellom, men syns resultatet ble gangske så bra, om jeg må si det selv.
Kjolen/tunikaen er i 5 år. Her har jeg brukt ribb i halsen og ermene i stedet for strikk. Fint med de lilla detaljene til det grå.
Ja, da ville ikke blogger laste opp flere bilder i dette innlegget, så det var alt for i dag. Har en kjole til, jeg tenkte å blogge, men den får jeg spare til neste ras..

Utrolig koselige kjoler, synes jeg, og så mange muligheter. De er deilige på, og de vokser en stund med barnet.

Grunnen til at jeg har sydd opp så mange kjoler, er at jeg skal stille ut på "Talgjedagen", som er ei lita messe som blir arrangert ca 2. hvert år. Lokale "håndverkere" kan selge sine produkter. Veldig koselig. Det blir første gang jeg stiller ut mine sydde produkter, så det kan bli spennende.

1 kommentar:

  1. Du imponerer, Hanne - utrolig fine!! :)
    Men jeg synes du skulle ha skrevet at det er bursdagen din idag også, da!! ;) Gratulerer såå masse!
    Klem c",)

    SvarSlett