Velkommen til bloggen min! Her legger jeg ut mye av det jeg lager på fritiden. Legg gjerne igjen en kommentar, det er alltid koselig. Skulle noe av det jeg lager være av interesse, er det bare å ta kontakt på mail: hanne.sele@norgespost.no

lørdag 26. februar 2011

Mammaklær

 Ei venninne av meg har bestilt mammaklær. 3 topper og 1 bukse. Den lilla er nok ikke passe som høygravid, den ble litt for kort fremme til det, og litt for liten vidde under bysten. Men den passer nå.
 Posebukse - håper jeg. Det var hvertfall det hun ønsket seg. Spent på om den passer. Jeg har brukt "Lillis verden" sin oppskrift på gravidebukse, altså toppen på buksa. Resten er stoff og stil sitt mammabuksemønster. Prøvde først den "magen" i det mønsteret, men den ble så rar, at jeg brukte det andre i stedet. Genialt hvis du har ei bukse du er glad i som du vil bruke i graviditeten. Håper jeg har lagd nok plass til det lille nurket hennes :)

 En bluse med raglanermer og strikk både i halsen, armene, under bysten og nederst. Sydd i bomullskrepp fra stoff og stil. Et grovvevd stoff, som ikke trenger å strykes. Ikke etter min mening hvertfall.. :) Håper hun liker denne. Det gjorde jeg. Den kan brukes etter graviditeten også, da stoffet poser seg nederst pga strikken, og ligger fint uten magen også. Deilig med noe som ikke viser alt rett etterpå. Spent på om jeg har truffet greit med strikken under bysten, at den ikke havner langt ned på magen..
 Denne er lik den over, bare sydd i viskosejersey fra stoff og stil. Et stoff jeg fikk med i en sekk på en auksjon på "sykroken" i høst. Har ikke turt helt å bruke det, da jeg syns det er litt vel mønstrete. Toppen var ment som en prøve, for å se om mottakeren likte mønsteret. Men hun ville ha denne også, kunne bruke den til hverdags. Mulig den er litt lang, men det er ikke sikkert det gjør noe. Stoffet er jo veldig elastisk, så denne kan brukes til siste dag vil jeeg tro.
Det ble en liten bunke :) Veldig spent på om det faller i smak og passer.

mandag 14. februar 2011

Nye kreasjoner

 Først ut er en langermet bluse i marine velour og blå og hvitstripet stoff med litt stretch i. Eline sa en dag: "kæffår syr du aldri någe med lange armar? Eg vil ha bluse med lange armar, for då sleppe eg å frysa, elle ha någe onnar." Dermed ble det langermet bluse. Myk, varm og deilig.
 Rachel fikk denne; bomullschambrey og samme stoff på armene som den over. Hun ble fornøyd hun også.
 Denne blusen sydde jeeg i dag, mens guttene var på trening. Ble riktig så fornøyd. Stoffet er kjøpt på stofstedet, og er svart bomullsstoff med broderte blomster. Jeg har tegnet mønsteret ut fra toppen på kjolen under. Gjorde armene bittelitt lengre, og sydde strikken i med sikksakk i stedetfor å legge den inni oppleggingskanten. Sydde strikk under bysten også for å få litt mer fasong på den. Nederst har jeg sydd på en blonde.
 Denne har blitt til over flere dager, vet ennå ikke om jeg er helt fornøyd. Er første gang jeg syr av det mønsteret, og da trengs det som regel noen tilpasninger for at det skal passe korte meg. Volangen nederst var altfor lang, jeg har klippet den en gang, men lurer på om jeg skal ta litt til. Jeg er fornøyd med farge- og stoffsammensetningen i hvertfall.
Her er Eline sin bluse. Ser bedre halskanten her. Syns det blir så fint med den påsydde kanten som strikken tres gjennom. Jeg har ikke sydd igjen åpningen etter strikken enda.. Det må jeg gjøre for hånd.

Ellers har jeg lagt opp ei skibukse for nevøen min i dag, og arbeidet med ei posebukse som jeg ikke blir fornøyd med. Stoffet er for tykt, så det legger seg ikke fint.. Kjedelig.

I går la jeg inn en bestilling hos stoff og stil. En del av det er stoff til klær jeg skal prøve å sy til ei venninne. Nærmere bestemt mammaklær.. Blir spennende :)

Og her en dag fikk jeg en bestilling på velourkjole til ei jeg har sydd til før. Nå hadde hun lyst på en hvit/ kremfarget med hette. Det var jo veldig koselig at hun var såpass fornøyd at hun ville ha en til :)