Velkommen til bloggen min! Her legger jeg ut mye av det jeg lager på fritiden. Legg gjerne igjen en kommentar, det er alltid koselig. Skulle noe av det jeg lager være av interesse, er det bare å ta kontakt på mail: hanne.sele@norgespost.no

lørdag 30. oktober 2010

Kjole til mor

Denne kjolen har ingen eier enda. Hadde bare lyst til å bruke de fine lilla stoffene. Hadde en liten bit med lilla velour, så da sydde jeg en liten kjole i to år. Syns den ble fin med det lillamønstrete bomullsstoffet på armene. Den er til slags for 200,- hvis noen har lyst på den.


Her kommer fargene bedre fram.
En liten bukse til min helt ferske nevø, Oliver, som ble født sist fredag. Den ble litt smal og lang, men håper den kan brukes.
Kjole til mor. Hun ville ha en mørk farge, lange armer og til knærne. Har sydd i svart velour. Håper den faller i smak. Hun liker ikke dilldall på, derfor har jeg ikke pyntet med noe, så kan hun se selv hva hun evt vil ha på den.
Jeg har fått meg navnelapper! Bestilt gjennom minanamnband.se. Litt kjekt å kunne merke klærne med mitt eget merke :)

fredag 22. oktober 2010

Utfordring

Ja, da har jeg fått en utfordring fra Svimelaura, min svigerinne. Hun har bloggen serendipity, som du finner i bloggrullen min, vel verdt et besøk. Hun er også nettbutikkdame, og driver nettbutikken Mica, som du også finner i sidebaren min. Kjempeflink dame, og ei mor jeg ser opp til.


Altså, utfordringen lyder så:
Når lo du sist, og av hva?

Ja, det var et godt spørsmål. Jeg klarer egentlig ikke huske når jeg lo sånn kjempemasse av noe! Jeg kan le så jeg griner av ganske små ting her i livet, når jeg er i rette stemning, men det er tydeligvis en stund siden.

De gangene jeg ler mest, er når jeg er i lag med venner og familie. Og så ler jeg av sånne tabber folk gjør.

Dette lo vi av i sommer, da vi gikk tur og fant "rompetreet, med rompehull og alt:)

Jeg lo da litt i går, da jeg var på basar på Utsyn, som  jeg har nevnt i tidligere innlegg. Det er litt bedehushumor dette her da. Men nå skulle jeg jo fortelle om da jeg lo sist, og det var altså av dette.

En eldre søndagsskolelærer hadde barna framme og sang sammen med dem. Han fortalte at han hadde gått og nynnet på basarsangen hele dagen, og lurte på om vi visste hvilken sang basarsangen var. Det var det ingen som visste. Jo, det er "Hjelp meg o kjæreste Jesus å vinne", sa han (En gammel salme). Vi i forsamlingen lo litt av den lille vitsen, og Eline som satt på fanget, prøvde å få med seg hva som var morsomt med det han sa. Hun lente seg mot meg og hvisket: "Sa han: hjelp meg en kjærest å finne?". Da ble vitsen hakket morsommere, syntes jeg :)

Vet ikke om dette var festlig for dere, da, men nå er ikke jeg så veldig god på å fortelle historier heller, så dere får ta det for det det er :)

For å fortsette litt med temaet latter, så er det ingen ting som er så godt som ei skikkelig latterkrampe. Den kommer ikke så ofte lenger, men når den kommer, kan den være både lang og hysterisk. Det som er sikkert, er at jeg hvertfall får latterkrampe minst en gang når vi er sammen med sigerinner og svogere på Rolf Ådnes side. Stakkars dem som da ikke blir grepet av stunden og hiver seg med, for da blir det meste morsomt. Tror det av og til blir litt slitsomt for de mer selvbeherskede deler av familien, men det får så være :))
Så takk for det svigerinner, dere forlenger livet mitt :))


Da skal jeg altså gi denne utfordringen videre til 6 andre. Jeg har jo ikke så veldig mange bloggvenner, så det må bli:
Livs: http://livdahlseng.blogspot.com/ Hun er nabo på Talgje, og kjempeflink til å strikke. En av de få talgjebuene som blogger, så vidt jeg vet.
Kjerstins verden: http://kjerstinsverden.blogspot.com/  Kjerstin er flink til å synge, og synger i ei damegruppe som har vært både her og der og sunget. Hun lager fine kort. Hun har gått på Tryggheim et år under oss, og da vi var små, lekte vi litt sammen når foreldrene våre møttes.
Ingelin: http://mobileingelin.blogspot.com/ Ingelin er min søster, som i dag (natt) har blitt mor for første gang til en liten gutt som heter Oliver. Gratulerer!
Cathrine: http://cathrinekavli.blogg.no/ Cathrine er mitt tantebarn, og trofast barnevakt. Hun går på Tryggheim, og er kjempeflink til å ta bilder! Bloggen hennes er vel verdt et besøk.
Guro:  http://guroslekeplass.blogspot.com/ Guro er følger av bloggen min. Håper du ikke er skuffet over at det er så lite scrapping for tiden.. Hun lager masse fine kort, bare klikk inn og se.
Senior: http://ksolstad.blogspot.com/  Senior er Rolf Ådnes onkel. Ikke den ivrigste bloggeren jeg kjenner ;), men kanskje dette gir ham et spark bak :))

Så lykke til med utfordringen folkens!

onsdag 20. oktober 2010

Basarklær og litt til

 Den grønne kjolen er nr 3 av samme mønster, syns de er så koselige, og kjekke å sy. Frisk og fin limefarge på denne. Str. 5 år.
 Har prøvd meg på ei posebukse til en liten gutt i nabolaget, som ikke har fått velkommen til verden-gave enda. Den skulle nok vært litt høyere i livet med det brune stoffet, men tror ikke det gjør noe, siden ribben er så lang. Denne buksa kan brukes lenge siden det er ribb oppe og nede. Applikert på en traktor, syns den ble litt søt.

 Det skal være basar på Utsyn, den leirplassen min mor er bestyrer på, i morgen. De skal lodde ut ei baby born-dokke, men dokka mangla klær til å ha på klesstativet som følger med. Da ble disse klærne til., pluss en kjole i bomull, som jeg ikke har tatt bilde av. Den lille buksa skulle egentlig være til en liten nevø, som ikke er født enda, men så ble den så smal i livet, at den passet bedre til dokka i stedet.

Da håper vi dokka kommer i de beste hender, og at Utsyn får inn masse penger, slik at de kan ta i mot mange barn på leir fremover.

mandag 18. oktober 2010

kjoler i øst og vest

Lik fasong på denne som på den lyseblå til Eline i tidligere innlegg. Brun cord med stretch, og ermer i mønstret bomullsstoff. Denne fikk niesen min Bente til 6 -årsdagen.Den har forresten fått en lomme i samme stoff som ermene.




Den marineblå kjolen jeg har tatt bilde av før. Prøvd å ta actionbilde ;). Litt lettere å se fasongen da.
Den er omgjort nå, med lange ermer og hette. Fant ut at den ble kjekkere nå påvinterstid slik.

Rachel ville ha brun tunika med turkise ribber, halvlange ermer, og et hjerte bak. Jeg har ikke fått på hjertet enda, men det kommer.

Slik ble kjolen etter omsying

Bak, her er vises alvehetta. Har tegnet den selv. Først ble den veeldig stor, så jeg måtte krympe den litt. Har foret den med hvit velour. Ble fornøyd med kjolen nå.

In action-bilde av Rachel med tunikaen. Hun hadde barneselskap i går sammen med ei klassevenninne, og da var det klatring som aktivitet.



Et lite skrytebilde til slutt. Jeg fikk prøve klatring for første gang, i velourkjole og strømpebukse... Lekkert. Kom nesten til topps, men måtte gi meg. Jeg holdt i den grønne over høyre armen, men kom meg ikke videre.
 Ja, kjolene er anvendelige, det er sikkert ;)

Nå har jeg sløvet lenge nok i sofaen. Har redigert bloggen, lagt til nye blogger i sidebaren, og lagt inn bilder. Nå skal jeg spise lunsj, og så sy litt.

fredag 8. oktober 2010

Flere kjoler

Det har blitt en del sying i ledige stunder de siste to ukene også. Det vises igjen i diverse gaver og i løse tråder som slenger rundt i huset...
Jeg har ikke husket å ta bilde av alt, men her er noe:
Først en marineblå velourkjole str M. Den er ikke tenkt noen spesielle enda, så hvis noen kunne ønske eg denne, er det bare å gi beskjed :) Ville prøve hvordan det var med ribb i halsen og korte ermer. Er innsydd legg på bryststykke, og når rett over knærne på meg som er 158 cm. Har laget et videre skjørt enn på den koksgrå jeg sydde til meg selv. Det ble jeg fornøyd med.

I går kveld ble denne kjolen til. Den er i str. 116 og er til Eline. Ble noe rart nede på venstre side, har sikkert strukket for mye i stoffet eller noe da jeg sydde. Tror ikke det viser når hun har den på. Det lyseblå stoffet er velour, og det blomstrete er bomull fra Tilda (Panduro).

Denne kjolen/tunikaen sydde jeg til et tantebarn i bursdagsgave. Også i velour korallfarge. Jeg sydde også ei posebukse i brun, samme farge som blomsten, men den glemte jeg å ta bilde av.
I tillegg har jeg sydd en turkis kjole til søster Unni. Irriterer meg at jeg ikke tok bilde av den, men hvis jeg husker det får jeg gjøre det en annen gang. Litt skummelt å sy til andre voksne i forhold til størrelse og smak og sånn, men tror det gikk bra. Fikk hvertfall lyst på en turkis kjole til meg selv. Liker så godt den fargen
I dag skinner solen fra skyfri himmel og støvdotter og skitne vindu glaner mot meg. Så derfor får jeg finne støvklut og støvsuger og starte helgevasken før jeg begynner på et nytt prosjekt.
God helg!