Velkommen til bloggen min! Her legger jeg ut mye av det jeg lager på fritiden. Legg gjerne igjen en kommentar, det er alltid koselig. Skulle noe av det jeg lager være av interesse, er det bare å ta kontakt på mail: hanne.sele@norgespost.no

mandag 30. august 2010

Sol!

Siden jeg kom med et skikkelig regninnlegg sist uke, må jeg lage et skikkelig solinnlegg i dag, for i dag er det knallvær! Deilig :))
Jeg har fri, og har nytt dagen så langt i fulle drag. Gikk en tur ei av turløypene i formiddag, spiste lunsj og leste avisen på verandaen og lukte litt og plukket frø av blomster i bedene. Og plutselig oppdaget jeg at mor hadde sendt melding om at vi kan spise komlemiddag hos dem i dag! Luksus! Så slipper jeg å tenke på middagen i dag :))



Lurer på om tomatene rekker å modnes?
Utsikten vår fra verandaen. Ikke så verst?

Lykta jeg kjøpte for avskjedsgaven fra Rennesøy bo- og rehab.


Sist uke kom jeg på at jeg hadde lyst å få opp denne hylla på kjøkkenet igjen. Den har fulgt meg siden jeg gikk på bibelskolen i Stavanger. Da fant jeg den på Obs!, i ubehandlet furu. Jeg broderte pyntehåndkle i hardangersøm til, etter oppskrift fra et gammelt mor har. Da vi flyttet inn i dette huset, følte jeg ikke for å henge den opp på kjøkkenet, så den havnet på vaskerommet, og har tjent trofast der som hylle til vaksepulver og sånt. Nå har jeg malt den i egghvit, og venter bare på at min kjære skal gidde å henge den opp for meg :)



Jeg ble oppfordret av min svigerinne Rebekka, i blogglandia kalt "Svimelaura" til å bla i "Stoff og stil"-katalogen. Der var det jo litt av hvert spennende! Lurer på om jeg skal våge å prøve meg på denne kjolen? Tenkte å sy den uten armer, da det høres litt varmt ut med lange. Den var merket "easy", så kanskje jeg kan klare det?
Det var jo litt av hvert annet fint, men tror det er litt ambisiøst å begynne med selskapskjole, når syingen min til nå har begrenset seg til et lappeteppe og noen gardiner..





Tenkte å bruke plommefarget ullfilt, og kanskje kante med blonde eller fløyelsbånd i hvitt. Pynte med et hjerte på brystet, kanskje også i fløyel, eller et fint mønstret stoff.

Tror jeg går for den, jeg! Hadde vært litt kult med selvsydd kjole til jul! Sikkert billigere å kjøpe, da, men denne kan jo bli unik ;)!
Hva tror dere? Kan den bli fin?
Solhilsen fra hannemor :)

tirsdag 24. august 2010

Regn

En er en og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Zikk zakk,
vi drypper på tak,
tikk takk,
det regner i dag.

Regn, regn, regn, regn,
øsende regn, pøsende regn,
regn, regn, regn, regn,
deilig og vått,
deilig og rått!
En er en og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Zikk zakk,
vi drypper på tak,
tikk takk,
det regner i dag.
Sigbjørn Obstfelder

Ja, annet er det vel ikke å si om denne dagen. Det regner rett og slett. Og det har regnet hele natten. Dammen er fylt opp, det samme er vanntønna. Så slipper vi det... Det har jo sine goder også, regnet. Selv om det ikke alltid er lett å finne dem.
Det er deilig å slippe å vanne - det er noe av det kjedeligste jeg gjør i hagen. Kjekkere å luke, faktisk. Men så er det så nødvendig. Nytter ikke å håpe på flotte planter hvis man ikke gidder å vanne, liksom.
Man får gjort noe inne- Det er ikke lett å ta storrengjøring når solen lokker meg ut i det fri. Da blir støvdottene liggende til været snur om. - Og det har det stort sett gjort hver dag i sommer. Snudd om altså. Fra fint og varmt, til skyet og kald vind, til regnbyger, og så litt sol igjen på kvelden.. Alt på en dag. Ja, ja, man lærer hvertfall å nyte mens man kan..
Hvilke andre fordeler har vi av regnet? Man kan gjøre koselige innesysler- som å lese, blogge, surfe på internett, scrappe, sitte under et pledd og se på tv med en kopp nytraktet kaffe, se gjennom sommerens bilder, drømme om neste års ferie, bla gjennom diverse kataloger med klær, møbler, hobbyting osv.
Man får brukt støvler og regntøy- Rachel ville helst gått på skolen i hvite nyvaskede tøysko i dag. Da måtte mammaen finne fram lilla støvler og regnjakke. Noe annet duger ikke i dag. Hun var bare redd for at hun ikke klarte springe fort nok ned til skolebåten etter skolen i dag. Det går ikke så fort med støvler, for knyttingeni støvlene bare går opp. Da knyttet vi dobbel knute, så var problemet løst. Godt med små problemer som lett lar seg løse.

-Kortlaging-

Jeg har lagd noen kort i løpet av sommeren som ikke er tenkt noen spesielle, for å ha et lite lager. Det siste er til Rolf Ådnes farmor, ellers ingen spesielle. Jeg er ikke så flink med guttekort. Har ikke så mye stæsj som passer til det. Så de er litt jentete de fleste jeg lager.




















Det var noen ord fra meg en regnfull tirsdags morgen.
Jeg søkte på regn på bibel.no, og fikk frem blant mange dette verset:
Stadig takdrypp en regnværsdag og trettekjær kvinne ligner hverandre.
Salomos ordspråk, 27, 15
Vist sagt. Hvor plagsomt er vel ikke det? La oss ikke være det :)
Ha en god dag alle sammen!
Hanne






tirsdag 10. august 2010

Svart/hvitt-bilder

Hiver meg på en konkurranse inne på fotoverden. De ønsker bilder i svart/hvitt.
Det første bildet viser en valmue fra hagen. Syns den ble så flott i svart hvitt. Det kom så godt fram hvor tynne og skjøre kronbladene er.
Dette bildet er av min datter ombord på båten "Restauration", som er en kopi av båten nordmennene brukte da de utvandret til Amerika fra 1825 og utover.

Hanne

Hagen i august

Ja, da har vi kommet til ny sommermåned. Den siste i 2010.. Da får jeg legge ut noen bilder av hva som blomstrer og vokser i august også. Litt kjekt å kunne se tilbake på senere år. Man glemmer så fort.

Først ute er dammen vår, som ble ferdig for noen uker siden. Vi har prøvd å lage den litt naturlig inn mellom fjellet og bedet. Måtte smøre med epoxy for at det skulle bli tett. Har fått på plass et par vannplanter, men tenker at det skal bli et par til, samt elvegrus og et par gullfisker. Kanskje blir det ikke før neste år.. Tiden (og pengene) flyr.
Staudeerteblomsten blomstrer som bare det. I år klatrer den bare på de andre staudene. Funker fint det. Foran holder en georgine på å springe ut. Det skulle være "arabian night", men det tror jeg ikke det er. Den skal jo være mørkerød. Denne ser ut til å bli mer rosa. Det gjør ingen ting. Jeg liker bedre rosa blomster uansett :)

I vår sådde jeg en pose med fylte valmuer rundt omkring i bedene. De er jeg så fornøyd med! Egentlig er minst halvparten enkle, men det gjør heller ingen ting. Minuset er at de ikke står så lenge. Bildene nedenfor ble tatt for et par uker siden, nå er det litt færre som blomstrer, men de holder koken. Frøkapslene er jo også tøffe, tenkte å ta vare på noen frø til neste år.














Disse i lilla nyanser passer så fint til rosen "Heritage", syns jeg.

Denne er ny i år. Husker ikke navnet.

Denne kjøpte jeg også i år. Det er en variant av purpursolhatt. En liten bille eller noe koser seg i blomsten. Nedenfor er hvit solhatt, den har jeg sådd selv.




Dette er klematisen Niobe, som jeg trodde var avgått ved døden, etter at ungene hadde sparket borti den da de spilte fotball i hagen. Men plutselig kom den i år likevel!

Tamme bjørnebær. Ingen torner! hurra! I år kommer den med masse bær. Namm!

En geitrams som har sneket seg inn i hagen. Flott den også.



Victoriaplommetreet har som vanlig masse frukt.

Amerikanske blåbær. Ikke så store bbusker enda, men de kommer sakte men sikkert. Har to sorter, slik at de kan bestøve hverandre.
Bunndekkerrosen The fairy, har masse små roser. Søt.



Klatrerosen New dawn, som jeg flyttet i vår, da den ikke likte å stå under terrassen. Nå har den kviknet litt til. Håper den trives bedre der den står nå, ved vedboden.

Hortensiaen som jeg kjøpte som mørkerosa i fjor. Må være rhododendrongjødselen som har fått den til å skifte farge. Husker jeg stod i fjor og lurte på hagesenteret om jeg skulle ta rosa eller blå, syntes det var vanskelig å velge. Nå ble det visst blå likevel..Fin uansett!
Har veldig lyst på vierhortensia som er en litt mer hardfør hortensiabusk med store hvite blomsterkuler. Nydelig! Det får bli neste innkjøp..

Zinnia som jeg sådde selv rett i bedet. Flotte syns jeg.

Tror denne heter kjempekrage. Villig og fin staude. Frør seg selv, og blir fort ei stor tue. Jeg fikk min av en nabo. Nå har jeg delt min flere ganger og gitt vekk selv.

Hvite løvemunn og sommerstokkroser som jeg også har sådd selv. Ble fornøyd med begge to.
Ja det var alt for i dag. Ble visst en gjeng med bilder dette.
Ellers har jeg dratt opp kålen min i dag, den var plutselig helt oppspist av larver. Så ut til å gå bra lenge, men plutselig var de der. Litt nedtur. Jeg orket ikke begynne å slåss med dem, det prøvde jeg i fjor, og de vant..
Nå skal Rachel og jeg rett og slett sette oss ned og lage litt kort. Tenkte jeg kunne lage opp noen enkle kort til å ha når alle barnebursdagene kommer utover. Pleier å være et res ved skolestart. Skal prøve å huske å legge ut her. Jeg har jo laget litt kort i sommer, og scrappet et par enkle Lo-er, men har ikke kommet på å ta bilde av kortene før jeg har gitt dem vekk.
Nyt siste rest av sommeren!